WIBAX

PATRIOTS

Hampus Modigs

”En fysiskt hårt arbetande back med en uppoffrande spelstil. Har en styrka i det defensiva spelet, men är inte rädd för att följa med upp i banan” Behövs det något mer? Just det, han gillar försäsongsträning också. Här har vi nummer två på nyförvärvslistan, Hampus Modig.

Lämnar IBK Luleå för fjolårs konkurrent Wibax hur känns det?
Det känns bra! Förstår att det kanske är lite känsligt att byta mellan klubbarna men eftersom jag varken är uppväxt här eller har spelat i någon av klubbarna särskilt länge så är det inte något som jag tänker på! Jag har redan hunnit med en del träningar med wibax och har fått bra intryck av spelarna och ledningen. Jag ser fram emot att representera Norrbottens just nu ledande innebandyförening.

Vad tror du kommer bli de största skillnaderna mellan division 1 och allsvenskan?
Den största skillnaden är tempot och den individuella skickligheten hos spelarna. Misstag straffar sig mer i en högre division.

Vad ser du mest fram emot med att spela i ett allsvenskt lag?
En seriös satsning, högre kvalitet på träningar och matcher!

Vilka är dina styrkor?
En fysiskt hårt arbetande back med en uppoffrande spelstil. Har en styrka i det defensiva spelet, men är inte rädd för att följa med upp i banan.

Vad behöver du träna lite extra på?
Det finns mycket som man behöver träna på men det som skulle hjälpa utvecklingen i det offensiva spelet mest är ett förbättrat skott.

En tuff försäsongsträning är kanske inte alltid rolig, men därför ska du ta fram guldkornen ur den, vilka är de bästa bitarna?
Jag har alltid varit förtjust i försäsongsträning och tycker årets upplägg verkar intressant då en del styrketräning har inkluderats. Det är nu som vi har chansen att bygga ett så starkt lag som möjligt vilket kan komma visa sig avgörande i slutet av säsongen.

Vad gör du när du inte sysslar med innebandy?
Är utbildad brandman och vikarierar på brandkåren i Luleå blandat med att även arbeta som brevbärare mestadels. Annars spelar jag en del NHL 14 och är väl på gymmet då och då!

Om du hade varit bra på någon udda sport, vad tror du det hade varit?
Älskar amerikansk sport, amerikansk fotboll skulle jag vilja va duktig på!

5 snabba
Niklas Jihde
eller Peter Jihde
Adidas eller Nike
Bubbelvatten eller stilla vatten
Snöskoter eller vattenskoter
Utekväll eller hemmakväll

Namn: Hampus Modigs
Ålder: 25
Moderklubb: Ekerö IK
Position: Back
Klubbfattning: Left
Karriär i stora drag:
IBK Luleå 12/13 – 13/14
Haninge FBC 11/12
Hammarby IF IBF 08/09 – 10/11
Ekerö IK 08/09
AIK IBF 05/06 – 07/08
Ekerö IK 98/99 – 04/05

Mål med säsongen: Finns bara ett mål, se till att etablera Wibax i allsvenskan!