WIBAX

PATRIOTS

Lagkaptenen Erik Nilsson om hösten

Höstsäsongen avslutades med förlust mot Strängnäs. Lagkaptenen Erik Nilsson har sammanfattat höstsäsongen och pratat om julplanerna.

Hur skulle du sammanfatta höstsäsongen?
– Vi satte inom laget upp ett mål att lyckas ta 21 poäng under första halvan av serien och lyckades precis på poängen trots att vi satte ett relativt högt mål med tanke på antalet bortamatcher. Så jag är väldigt nöjd med det vi presterat hittills även om det finns matcher som vi känner att vi hade kunnat göra bättre, men så kommer det alltid att vara under en säsong. Nu har vi 6 av 9 hemmamatcher efter jul och jag tror det kan bli en riktigt rolig vårsäsong.

Vad tycker du är den största anledningen mellan höstsäsongen i fjol och höstsäsongen nu?
– Vi har växt in i spelet på ett helt annat sätt och jag tycker vi känns som ett farligare lag, vi har mer ett eget spel samtidigt som vi kan utnyttja våra kontringar som vi alltid har varit duktiga på. Förra hösten var det mycket nytt och vi hade lite för mycket respekt för motståndet, nu vet vi att vi kan slå alla lag då vi följer vår spelide.

Vilka delar i spelet är du mest nöjd med?
– Framförallt att vi har fått en till dimension i anfallsspelet, vi förlitar oss inte enbart på kontringar utan kan faktiskt etablera spel i anfallszon och äga boll på ett annat sätt än tidigare.

Vem/vilka i laget vill du lyfta fram utifrån prestationer på banan under hösten?
– Jag tycker Martin Hallen Almroth har kommit in som en frisk fläkt och gjort det riktigt bra trots att han inte spelat så högt upp i seriesystemet tidigare. Sen tycker jag även min kedjekamrat Erik Wuopio har tagit ett extra kliv denna säsong och dessutom tror jag det finns ännu mer att plocka ut från honom efter jul.

Hur firar du jul/nyår?
– Hemma med familjen, ska bli riktigt skönt att tillbringa lite extra tid med mitt barn och min sambo då man är borta mycket under säsongen.

Vem vill du önska en riktigt god jul?
– Jag vill önska vårat fantastiska supportergäng som följer med på flesta matcherna en riktigt god jul, ni är bäst!

Kommentera inlägget