WIBAX

PATRIOTS

Några ord om slutspurten i Allsvenskan

Först i kön – Wibax Patriots vill in på kvalplats

Med fyra omgångar kvar av allsvenskan norra ligger Wibax Patriots på en femteplats i tabellen, ynka fyra mål från den sista play off-platsen. Och det är just dit laget vill nå nu när serien går in i sitt absoluta slutskede. Om inget mirakel inträffar kommer de sista två kvalplatserna stå mellan Salem, Järfälla och just Wibax Patriots. Salem i praktiken tre poäng tillgodo i och med sin fina målskillnad (33 poäng och + 24) jämfört med Järfälla (31 poäng och + 7) och Wibax (31 poäng och + 4). Förra året krävdes 42 poäng för att nypa den fjärde och sista kvalplatsen till superligan. Men så många pinnar kommer det inte krävas den här gången eftersom serien varit jämnare än förra året då Umeå City blev helt utan poäng. Men hur många poäng är det då realistiskt att Wibax behöver ta de sista fyra omgångarna? Huvudkonkurrenten Järfälla har kvar att möta, i tur och ordning: Täby (b), Thoréngruppen (h), Strängnäs (h) och Balrog (b). Vi räknar med att Järfälla slår båda bottenlagen Strängnäs och Balrog och sammanlagt tar tre poäng mot Täby och Thorén. Då stannar man på 40 poäng. Salem har kvar att möta i tur och ordning: Kais Mora (h), Djurgården (b) Wibax (h) och Tyresö Trollbäcken (b).

Wibax möter nästan identiskt motstånd med enda skillnaden att Kais Mora byts ut mot Västerås. Hur man än vrider och vänder på det lär nyckelmatchen för både Wibax och Salem bli när lagen möter varandra den 28 februari. Vi vågar påstå att om Wibax blir helt poänglöst i Skogsängshallen så är kvalchanserna mikroskopiska. Om det däremot skulle bli tre poäng till Piteålaget kan det helt plötsligt räcka med totalt sex poäng av de totalt 12 möjliga som går att få på de sista fyra omgångarna. Detta förutsatt att Salem, förutom att de förlorar mot Wibax, endast tar tre poäng på sina övriga tre matcher och det är inte helt otänkbart.

Summa summarum är det nog så att Salem, trots sitt poängövertag är Wibax huvudkonkurrent om att få kvala till superligan. För om Wibax skulle förlora mot Salem måste man nog gå rent hus mot de andra lagen för att konkurrera med Järfälla om den sista kvalplatsen och det kan nog inte ens den största optimistjollen räkna med…

/Johan Eklöf

Kommentera inlägget