WIBAX

PATRIOTS

Philip Sandström är klar

Första nyförvärvet klart!

Välkommen till Wibax Patriots säger vi till årets första nyförvärv Philip Sandström!

Född 1997 och inte ens fyllt 20 år förrän senare i augusti. Det är den lätta basinformationen om Philip Sandström som har sina fem senaste säsonger som back i Gamla Stan. Senaste säsongen i division 1 blev det totalt 12 poäng (5mål & 7assist) gjorda på 20 matcher för högerbacken.

– Jag gillar att båga in från högerbacken och hitta luckorna mellan forwards, säger nyförvärvet om sin egna spelstil och tillägger, sedan kommer jag alltid att ge allt i varje situation på planen.

Den Skellefteåfostrade nittonåringen har moderklubben Byske IF som sedan blev Gamla Stan som ett naturligt val då det begav sig iväg med länslaget och juniorallsvenskasatsningar några år senare. I JAS blev det bland annat ett överraskande SM-brons med Gamla Stan som sedan fortsatte med framgångar då det några år senare blev uppgång till division 1. Men efter avancemanget till ettan har de mer och mer blivit som att de behövts något nytt för Byskesonen.

– Jag kan känna att det saknats en rejäl utmaning de senaste säsongerna. Det får jag nu i och med att ta nästa steg uppåt till allsvenskan och laget i Wibax. Det gör att man blir extra taggad inför säsongen och att det fortsätter vara kul med innebandy.

Nykontrakterade tränaren Amir Cherehnegar är givetvis en faktor till övergången, då han precis som Philip kommer från Gamla Stan. Men Philip höjer ett varningens finger för en av tränarens egenskaper och att man inte ska ge Amir för mycket spelrum, åtminstone på sociala medier.

– Låt honom inte få händerna på lagets instagramkonto för då blir det 100 bilder om dagen och spam till samtliga följare.

När övergången idag presenteras offentligt är Philip på resande fot genom Europa och kommer inte hem förrän i juni.

– Ja, man måste passa på nu när det inte är säsong och man är ung. Även om jag tappar lite nu när försäsongen började igår så kommer jag hem i juni och då är det bara innebandyn som gäller, säger ett rejält taggat nyförvärv.

Vi tvekar inte en sekund att Philip kommer att visa er en grym fysisk status i Norrmalmia Sporthall i höst och hälsar honom återigen VÄLKOMMEN till Wibax Patriots och Piteå.

/ Sportkommittén

Kommentera inlägget