WIBAX

PATRIOTS

Balrog – Wibax Patriots 5–10

Balrog – Wibax Patriots 5–10 (1-3, 2-3, 2-4)

Revansch som heter duga

Fjolårets resultat mot klassiska Balrog hade betydligt mer att önska. På bortaplan i Stockholmsbetongen gjorde kanske vår sämsta match i klubbens historia (förlust 2–6) och på hemmaplan, under innebandyns dag, förlorade vi med uddamålet 7–8. Med resultatet i bakhuvudet var inställningen fullproppad, delvis också tack vare blodad tand sedan uddamålsförlusten mot Täby där vi var förtjänta av tre poäng. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi var bättre än Balrog och egentligen inte ställdes på prov. Dock värt att lyfta deras spelare Daniel Hernandez som gjorde 4+1 under söndagens match. En spelare som kan göra sin gubbe och är otroligt teknisk. Hos oss stack givetvis Jonas Karlsson ut med fyra mål.

Smakstart. Det ordet beskriver första tre minuterna för vår del. Redan i första bytet lurade firma Grape/Landström upp Balrogförsvaret när Landström enkel satte bollen köksvägen. Två byten senare var det dags igen. Landström slog en öppnande passning till Strandelin som pangade in 2–0. Redan här efter tre minuter hade vi gjort lika många mål som senaste matchen i Botkyrka. Resultatet var rättvist och vi hade bud på mer. Balrog kom billigt undan. Martin Hallén Almroth fick öppet läge centralt i banan, skottet blev misslyckat och det undgick inte hans storebror på läktaren som tydligt skrek ”Martin för i helvete” så det ekade i Botkyrkahallen. Det blev en liten vändpunkt i perioden. Balrog tog över spelet mer och i sitt första riktigt etablerade anfallsspel hamnade vi helt fel i positionsspelet. Då straffade hemmalaget oss hårt med en diagonalare genom slottet och således också öppet mål. Intensiteten i vårt spel sjönk något snäpp och Balrog tilläts föra spelet. På en aningen slumpad basis utökade JK till 3–1. Hallén Almroth sköt från halva planen och JK styrde in bollen på ett sätt som framställer Tomas Holmström som nybörjare. Världsklass!

För andra matchen i rad hade vi en tvåmålsledning (3–1) efter första tjugo. Nu skulle det praktiseras på riktigt. Hade vi lärt oss någonting från förra veckan? Efter knappt fem minuter var svaret nej. Daniel Hernandez skott från fickan i farten var så välriktat att Öberg i kassen inte riktigt var beredd. Ett maskerat och välplacerat skott. Två minuter senare var svaret på frågan ja. JK gjorde sitt andra mål för dagen på pass från Ekke Nilsson. De gulklädda för dagen måste verkligen avsky Norrland. Anledningen till det var att i varje 50/50 situation fick Balrog frislag med sig. Varje. Därför var det knappast en överraskning att vi fick en tveksam utvisning emot oss. I det numerära överläget gjorde också Balrog mål, 3–4. Hallén Almroth som var utvisad i samband med målet tog revansch på egen hand när han gjorde vårt femte mål. Ett skott målvakten möjligen borde tagit när den smet in på första stolpen. Kort därefter utökade Landström till 3–6, vilket var resultatet efter två perioder. Och ja, efter 20 minuter till så hade vi hittills lärt oss läxan från senast.

Inför sista perioden var det viktigt att fortsätta spela vårt spel. Ingen skulle falla ur ramarna. Tre mål i innebandy är egentligen ingenting. Det går snabbt. Därför var vi tvungna att köra framåt så att Balrogs chans till nätrassel minskade. Lättare sagt än gjort är det oftast. Denna gång blev det dock enklare gjort än sagt efter JK gjorde sitt tredje mål! Den annars notoriske målsumparen har efter denna match dödat alla myter som kan tänkas cirkulera kring honom. Och det bästa? Det var inte riktigt slut ännu för hans del. Tittar vi på andra laget var det lika lätt att utse dagens MVP. Hernandez. Halvminuten efter JKs hattrickmål gjorde han detsamma, sitt tredje och Balrogs fjärde. Hans fjärde kom direkt därpå genom ett långskott som letade sig in bakom en skymd Öberg. Närmare så kom inte Balrog för nu var matchen vår för hela slanten.
* Erik Nilsson gjorde 5–8 på egen hand 9.22.
* Jonas Landström gjorde 5–9 assisterad av Elias 14.23. Här ska dock Grape hyllas för målet genom ett felfritt backcheck! Helt klart Grapes mål.
* 19.39 sätter matchens bästa spelare JK spiken i kistan när han kan gå in med bollen i det öppna Balrog målet. Därmed fick han sluta den cirkel.

Noterbart är att åtta av tio mål gjorde av ”Jonas”.

Till sist…
… är vi det lag som hittills skjutit mest skott under en match på bortaplan i serien, 37 st mot Balrog
… har vi gjort nästan dubbelt så många mål efter fyra omgångar mot ifjol efter fyra omgångar (31 vs 16)