WIBAX

PATRIOTS

Järfälla – Wibax Patriots 9–4

Järfälla – Wibax Patriots 9–4 (3-1, 2-0, 4-3)

 Förlust mot ett smartare Järfälla

På grund av tekniska problem med datorn kommer detta referat inte bli i samma format som tidigare. Det är också anledningen till varför referatet är sent. Denna gång blir det mer övergripande varför Järfälla vann matchen och kortfattat hur perioderna såg ut.

Period 1

I den här perioden ägde Järfälla mest boll. Till skillnad från andra hade Järfälla ett stort tålamod när de ägde bollen. Men det var inte där deras mål kom. Det var på våra individuella misstag. Tre stycken ”unforced errors” grundlade hemmamålen i första perioden. Vårt mål gjorde av fjolårets målkung Tommy Nilsson som styrde in en suverän skottpassning av Anton Grundström. ”Grunne” som är tillbaka på heltid i truppen efter mycket jobb. I hans första match för säsongen presenterar han sig med vad han är bäst i laget på, kasta bollar på mål.

Period 2

Vår matchplan ändrades minimalt inför mittakten. Det justeringar som gjordes var att vi ändrade vår grunduppställning i försvarsspelet. Anfallsmässigt tappade vi lite kreativitet och framförallt fokus i avsluten. I den sistnämnda delen var Järfälla mycket effektiva på deras chanser samtidigt som vi inte tog tillvara på de få chansen vi skapade. Skillnaden mot målen i den här perioden från hemmalaget var att våra misstag minskades. Plus på det!

Period 3

Vi ville ge det en ärlig chans att vinna denna tillställning trots 5–1-underläge. Vår grunduppställning ändrades på så sätt att vi skulle stå lite högre och chansa lite mer. Vi tog praktiskt taget över matchen och var spelmässigt bättre än hemmalaget i den här perioden. Tid i anfallszonen vann vi (utan att ha källa på det) och vi sköt mer än vi gjorde under period ett och två tillsammans. Vi gjorde också fler mål, tre till antalet. Elias Nyström fick på något märkligt sätt in bollen tidigt i perioden. I absoluta slutskedet gjorde Martin Hallén Almroth mål för sjätte matchen i rad och minuten senare noterades även Joel Grape Tjernström i målprotokollet.

 Sammanfattning

Överlag märktes det klart och tydligt att Järfälla var väl förberedda på matchen. I deras uppspelsfas hade de tålamod som andra lag i serien inte har. Bollen hölls inom laget till säkra pass framåt fanns. Deras matchplan gick hem på alla sätt och vis. Järfälla innebandykompetens är otroligt hög och spelförståelsen är på en nivå som inget annat lag i serien besitter. I uppspelen tog rätt löpningar för att luckra upp vårt försvar, man stod på exakt rätt decimeter många gånger och tajmingen var riktigt bra. Vi förlorade helt enkelt mot ett bättre lag. Om Thoréngruppen var det spelskickligaste laget i serien är Järfälla absolut det smartaste. Dessutom har dem en mycket stabil målvakt som inger en trygghet för samtliga utespelare.

Till sist…

… är Martin Hallén Almroth tillsammans med John Johnsson (Hudik/Björkberg) enda spelarna i serien som gjort mål i samtliga sex omgångar. Detta är extra unikt eftersom ingen i herrarnas SSL lyckats med samma bedrift. Huruvida det ser ut i Allsvenskan södra vet jag inte.

Birk Sollenius