WIBAX

PATRIOTS

Rutinerad center förlänger

Rutin stannar i Wibax. Den kloka centern Johan Söderström kommer tillhöra oss 2015/16.
– Jag gillar innebandy skarpt och det är jättekul att spela i Allsvenskan, säger Söderström.

Ofta är det svårt att se hur nyttig Johan Söderström är för oss på planen. Han gör sällan flest mål eller dribblar mest motståndare. Han en av de spelare som är mest underskattade i laget enligt lagkamraterna. I fjol, tillsammans med orangea femman, fick han nyttja sina kvalitéer till max från till centerposition, där han är placeringssäker och balanserar hela femman.
– Förra säsongen tycker jag gick bra och jag hoppas såklart på att göra en bättre säsong den som kommer. Anledningar till en bra fjolårssäsong finns många men jag tycker att vi hade en skön lina med duktiga spelare. Vi lärde känna varandra mer och mer, hittade varandra bra och trivdes framförallt att spela med varandra.

Nu är det klart att Bodenkillen fortsätter sin innebandykarriär i Wibax Patriots. Motivationen går inte att ta miste på gällande 35–åringen. Till varje träning pendlar han från Boden tur och retur.
– När det gällde spela vidare handlade det egentligen mest om praktiska detaljer som behövde lösas. Det är det som tagit tid och det var det jag väntade på. När det drog ut på tiden börjar jag fundera på andra saker som man annars inte hinner göra, men i slutändan gillar jag innebandy skarpt och att spela i allsvenskan är ju jättekul. Därför blev det en fortsättning för mig.

Till nästa säsong hoppas han att utvecklingen fortsätter gå åt rätt riktning för både han själv och laget.
– Jag tror att man kan förvänta sig ett starkare och mer rutinerat Wibax. Vi har alla utvecklats och vi har ju fått behålla de flesta spelarna. Det blir spännande att se hur långt det räcker.

Fredrik Wiklund från sportkommittén kommenterar förlängningen av Söderström.
– Johan är som årgångsvin. Han blir bara bättre och bättre för varje år. Han är en slitstark spelare som orkar hur mycket som helst och med sin placeringssäkerhet och kondition blir han bara bättre och bättre ju längre matcherna går. Johan är ruskigt duktig defensivt spelare som förra säsongen utvecklades mycket offensivt. Han var navet i den formation som många matcher såg till att WP vände matcher. Han ingår i den pendlarbil som kör mellan Boden/Luleå–Piteå.

wibaxpatriots-42