WIBAX

PATRIOTS

Team Thoréngruppen – Wibax Patriots 10–3

Team Thoréngruppen – Wibax Patriots 10–3 (2-3,7-0,1-0)

 Andraperioden fällde Wibax Patriots

Tuffast tänkbara match mitt i veckan. Serieledarna på bortaplan. Thoréngruppen (TTG) är ett lag som på fullaste allvar vill konkurrera om en plats i Svenska Superligan. Säsongen har börjat bra för bägge lag där TTG vunnit samtliga matcher och vi har vunnit tre och förlorat en. Under matchens gång syntes det inledningsvis att vi hängde med och hade vind i seglen, men ju längre matchen led desto mer visade TTG vilken klass laget besitter. I slutändan var slutresultatet odiskutabelt.

Inför matchen pratade vi mycket om hur vi skulle lösa pressen. Och det gjorde vi med bravur i första perioden. Två gånger om inom matchens sex första minuter hittade Birk Sollenius två lösningar och TTG press och tack bare det fick två assister. Första målskytt var backkollegan Jonas Strandelin och andra assisten gick till studiekamraten Martin Hallén Almroth. Däremellan gjorde hemmalaget ett mål och resultatet hittills var 2–1 till Wibax Patriots. Det skulle bli mer, och detta var tveklöst matchens prestation. Tobias Viklund plockade upp en förlupen andraboll efter ett skottförsök från TTG. Sedan var det full fart framåt. TTG spelare framställdes som Ingemar Stenmarks portar när Tobbetrollkarl passerade en efter en. Till slut hamnade bollen i nät och det är högst sannolikt ett mål som kommer tillhöra Wibax Patriots snyggaste när säsongen summeras. Resterande delen av perioden växlades chanser mellan lagen utan att effektiviteten var den högsta. Bägge målvakterna spelade bra mellan stolparna och byggde upp en frustration bland utespelarna. Nästa mål var viktigt för matchens fortsatta skede. 4–1 till oss eller 3–2 är en jävligt stor skillnad. Eller skulle det inte bli något mer mål i perioden? Jo det skulle det. Och detta turligt. Och detta var hemmalaget. Ett skott från fickan i en spelvändning av styrdes in i första krysset av Thorénspelaren. Snyggt, men turligt. Målet kom med åtta sekunder kvar av perioden och föga förvånande var det också periodresultatet.

Andra perioden behöver vi inte nämna mer än i fåtal meningar. TTG spelade loss vår press på ett sätt vi aldrig mött tidigare. Lägg därtill att TTG fick oss precis dit dem ville och vi kunde inte lösa deras press. Därför var det inte så konstigt att perioden slutade 7–0 till hemmalaget med skottstatistiksfavör på 16–3.
23.30 3–3
25.07 4–3
33.04 5-3
36.12 6–3
36.29 7–3
36.29 Timeout WP
38.30 8–3
38.38 9–3

Till tredje perioden handlade det för vår del att stoppa blödningen samt spela för vår heder. En målsättning i tredje perioden var att vinna den. Det lyckades vi inte med. Enda målet i perioden gjorde TTG efter en upprullning som heter duga. Spelmässigt gör vi en bättre period och kommer till fler chanser. Men ska vi vara ärliga så gick TTG ned sig flera nivåer. Fördel med resultatet är att våra juniorer Tom Eklund och John Stenström fick göra debut i Allsvenskan utan att känna press. Båda gjorde godkända insatser i den korta speltid de fick. Summa summarum: Vi förlorar mot ett lag är betydligt bättre än oss och undertecknad är helt övertygad om att TTG spelar Play–Off 2 senare under säsongen.

Till sist…

… har TTG gjort 10 mål på oss två matcher irad. Senast de gjorde tio mål på oss vann vi med 12-10 i Norrmalmia efter en sanslös vändning

… Var det första omgången vi inte uppnådde 20 skott på mål i matchen
Birk Sollenius