WIBAX

PATRIOTS

Tommy Nilsson lägger klubban på hyllan

Det blev bara en säsong för Tommy Nilsson i Wibaxtröjan. 27–åringen har beslutat att lägga klubban på hyllan.
– Jag känner att jag vill vara friare under veckorna och på helgerna, säger fjolårets skyttekung.

Ibland tvingas vi presentera mindre glada nyheter. Idag är en sådan dag. Tommy Nilssons betydelse för vårt Allsvenska lag går inte att ta miste på. Flera gånger när matcherna har stått och vägt har han klivit fram som gubben i lådan och spelat hem en seger till oss. Dessutom hade han längst steg till Allsvenskan eftersom han kom från Wadköping i Örebro Läns division 2. Hans statistik är imponerande – i snitt en poäng per match, varav 18 mål och ensam vinnare av interna skytteligan.

Den vindsnabbe forwarden har nu valt att kliva åt sidan.
– Den största anledningen är tiden. Det tar ganska mycket av ens tid och jag kände att jag ville vara lite friare på veckorna och helgerna. För att spela i Allsvenskan så krävs det ett helhjärtat engagemang och det går inte att bara hoppa över någon träning för att man känner för det.

Av hans 18 mål i Allsvenskan minns Nilsson vissa mål och matcher mer än andra. Tidigt under säsongen gjorde han fyra mål på bortaplan i Stockholmsområdet.
– Den match jag minns mest är nog bortamatchen mot Täby där vi låg under med 7-4 med 8 minuter kvar av tredje perioden. Vi lyckades ta ikapp och sen fick jag avgöra i sudden.

Även om han inte kommer synas på planen i Norrmalmia under säsongen, kommer han finnas på läktaren och stödja Wibax Patriots.
– Jag kommer att följa varje hemmamatch på plats och alla bortamatcher via nätet. Jag hoppas att många lag kommer igång med webbsändningar så jag kan följa hemifrån.

Skulle skador och/eller sjukdomar uppstå i truppen är han villig hjälpa laget på träningarna för att passen ska hållas kvalitativa med fulla formationer.
– Ja absolut! Det har jag inga problem med.

Hur tror du att det kommer att gå?
– Jag tror att det kommer gå bättre i år än förra året. Nu har alla i laget provat på Allsvenskan och utvecklats väldigt mycket. Jag tror att det kommer gå bättre än förra säsongen och inte bli lika mycket rysare som det blev i år.

Wibax Patriots tackar Tommy Nilsson för hans insatser hos oss och önskar han lycka till med den civila karriären.

Wibax Patriots 067