WIBAX

PATRIOTS

Wibax första nyförvärv är helt klart

Ett ettårskontrakt är skrivet med forwarden Linus Grönlund från Gammelstads IF. – Betänketiden blev inte så jättelång, var väl en vecka ungefär. Men vet att jag vill bli bättre och då tror jag att Wibax är rätt lag att spela i här i Norrbotten.

Siffrorna för hans prestationer är talande i Gammelstads representationslag. Exklusive DM är siffrorna imponerande.
16 matcher
24 mål
11 assist
35 poäng

Hans poängsnitt i Gammelstads håller högre klass än det Erik Nilssons mäktade med i Allsvenskan 2014/15.
– Vad jag själv kan tillföra är en jävla krigarskalle, en orädd forward som gärna kliver in och tar en tackling för laget. Har hört att jag har ett bra skott också men det låter jag vara en skröna tills vidare.

Kontraktet är skrivet på ett år och han ansluter till truppen omedelbart.
– Fick förfrågan att komma och provlira på tryout-matchen som Wibax hade och det kändes riktigt kul att bara få testa på. Sedan att det gick bra där och jag fick höra att jag var en intressant spelare som skulle passa i Wibax var riktigt kul att höra. Jag vill utveckla mig själv som spelare och då måste man ha bättre motstånd och medspelare så det kändes bra att signa för Wibax.

Omställningen från division 2 till Allsvenskan är ett stort steg men det är ingenting som skrämmer honom.
– Steget från div 2 till allsvenskan är ett ganska stort kliv. Ett betydligt högre tempo vilket jag har erfarenhet från i fotbollen då jag tog ett kliv från P18 serien till division 3. Men det ska bli riktigt kul och jag kommer att få kriga hårt varje träning vilket jag ser fram emot.

Dessutom har vi tuff konkurrens på vänsterforwardspositionen. Men han är fast besluten för att ta en ordinarie tröja.
– Att ha konkurrens om att få spela överhuvudtaget på någon forwardsposition ser jag faktiskt fram emot eftersom det har inte varit så i dom lägre serierna jag spelat. Men är en tjurig och envis krigare, så allt går bara man vill!

Linus Grönlund
Ålder: 22 (1993)
Position: Forward
Klubbfattning: Right
Tidigare klubbar: Gammelstads IF
Poäng 2014/15 (utvecklingslaget inkluderat): 53 (32+21)

I gemensamt samråd har Wibax Patriots, Gammelstads IF och Linus Grönlund hittat en lösning där Linus kommer representera Wibax Patriots i Allsvenskan kommande säsong. Från samtliga håll är vi stolta och glada att en smidig lösning har kommit fram som gagnar oss alla. Hur lösningen ser ut och är utformad håller spelaren och klubbarna för sig själva, men tror på sikt på ett tätare samarbete. Från Wibax Patriots håll hälsar vi Linus varmt välkommen till föreningen och Allsvenskan.

img_9539_545df0a62a6b22a0392bedb7