WIBAX

PATRIOTS

Wibax Patriots – Balrog 8-3

Wibax Patriots – Balrog 8-3 (5-1, 2-1, 1-1)

 Enkel seger i publikfesten

Säsongens publikmatch var äntligen här. Och vad passar då bättre än att fullständigt spela ut motståndarna? Jag börjar detta referat med att tacka alla er 928 personer som stöttade oss till tre poäng under denna söndageftermiddag. Den som säger att matchen skulle vara avgjord efter första perioden har förmodligen inte sett oss spela, men det skulle vara att ljuga om man sa att vi inte hade ett otroligt försprång. Till slut skrevs siffrorna till 8-3 och detta var i underkant.

Precis som i matchen mot Täby var det vi som inledde matchen bäst de första minuterna. Och precis som mot Täby var det Erik Nilsson som inledde målskyttet. Inget solonummer på något sätt denna gång och egentligen är det Marcus Renbergs passning som ska hyllas mer än målet. Kort därefter utökade Elias Nyström till 2-0 på en framspelning som även här bör hyllas mer än målet. Jonas Landström stod för assisten. När Täbymatchen analyserades drog vi slutsatsen att vi tappade initiativet för att det kändes för ”enkelt”. Samma scenario utspelade sig i den första perioden mot Balrog. Vi lärde oss läxan och fortsatte att trumma på. Erik Nilsson gjorde sitt andra mål i öppen kasse när Erik Wuopio serverade på silverfat. En Balrogreducering genom undertecknads föredetta lagkamrat i Salem Daniel Hernandez (assisterad av ännu en före detta lagkamrat i Salem Jesper Thorberg) kom emellan. Sedan var det dags för Erik Nilsson att fullborda sitt hattrick för andra matchen i följd. Förutom att det betydde hattrick innebär det också att han får fylla hela truppens vattenflaskor under kommande träningsveckan, det är en av lagets interna regler för säsongen. Balrog hade ofta en spelare som fiskade och var väldigt het på gröten för en kontring. Detta i kombination med ett övermod från sida kunde sluta väldigt illa. Vi tappade ödmjukheten mot slutet av perioden och försökte göra saker som vi normalt inte gör. Ett uddlöst Balrog tillsammans med en väldigt stabil målvakt i John Stiglund gjorde att bortalaget inte kom närmare. Emil Johansson fastställde periodresultatet 5-1 med ett välriktat och hårt dragskott upp i första krysset.

Vi pratade om att fortsätta jobba ödmjukt och hårt för varandra. Vi vet vad som gör att vi ligger i toppen av tabellen, och det är det hårda jobbet. Vi måste hela tiden kriga för varandra annars är vi inget topplag i den här serien. Tämligen omgående i mittakten reducerade Balrog till 5-2. Det gick ingen nöd på oss. Jonas Karlsson hade lekstuga med en Balrogback bakom offensivt mål innan han serverade Erik Wuopio öppet mål. Det var inte bara en korv med bröd på läktaren JK bjöd på. Så uppsnurrad försvaren blev har Karlsson aldrig lyckats lura någon tidigare i hans karriär. Hur som helst, 6-2! Nästa mål för oss skulle vara ett faktum om domarna hållit sig till regelboken. Joel Grape Tjernström hade precis missat två öppna mål i samma byte innan han fick chans att utöka ledningen på straff. Domaren ansåg att han vid ett tillfäle inte förde bollen framåt och dömde bort det mål Grape Tjernström gjorde. I stället fick vi spel i powerplay där vi inte lyckades utöka ledningen. Erik Nilsson nöjde sig inte med tre mål utan ville göra assist också. Därför drog han en diagonalare till Emil Johansson som sköt in bollen i öppen kasse, 7-2! Bra spelförståelse av Johansson som tog löpningen på bortre och bra spelsinne av Nilsson som fick igenom bollen. Balrog hade ett läge till reducering genom den estländska landslagsspelaren Patrik Markus när han på halvvolley sköt bollen i ribban. John Stiglund tackade sin bästa vän för hjälpen denna gång.

I tredje perioden var det vår tur att börja bäst igen. Det var som att det var medvind mot målet närmast caféterian eftersom det lag som anföll mot det målet började perioderna bäst. Erik Wuopio, lagets främste spelare för dagen, gjorde sitt andra mål när bortalagets målvakt agerade som Tommy Salo i OS-kvartsfinalen 2002. Detta skulle vara sista målet för oss i matchen. Med tre minuter kvar fick Balrog ett tröstmål. I övrigt var tredje perioden den minst händelserika. Balrog agerade uppgivet perioden igenom och vi hade svårt att fortsätta trumma på för att nå tvåsiffrigt. Hade någon sagt till oss innan matchen att vi skulle vinna med 8-3 är det ett resultat vi hade tagit. Vi är nöjda med prestationen och med resultatet och härnäst väntar tuffast möjliga motstånd i Thoréngruppen. Därefter är det Järfälla som gästar oss. Två lag där vi måste höja oss rejält sedan höstmatchen.

Till sist…

… står det fel på innebandyförbundets hemsida gällande vilken följd målen kommer i. Referatet ovan är korrekt följd. Målskyttarna denna gång ska vara rätt till skillnad från senaste matchen.

… har vi skjutit 400 skott på mål under säsongen.

… har vi släppt till 401 skott på mål under säsongen, vi är det lag som släpper till femte flest skott i serien.

… har motståndarna minst effektivitet mot oss, endast 21% av skotten på mål går in. Den siffran gör oss delad bäst i serien. Det är också ett kvitto på att våra målvakter håller otroligt bra klass.

… har Salem släppt in 86 mål på 347 skott mot sig. Vi har släppt in 86 mål på 401 skott mot oss.

… släppet kommande motståndarna Thoréngruppen till tredje minst skott i serien.