WIBAX

PATRIOTS

Utmärkelser 2013/2014

1502400_10151987110912001_428335358_o

Norrbottens Innebandyförbund har utsett Oscar Öberg till årets herrspelare, Anton Andersson till årets pojkspelare och ledarstaben Joakim Sandberg, Jan Persson och Anders Burman till årets seniorledare.

Oscar Öberg

”Han hade anbud från högre serier men… han likväl som föreningen hade en dröm, ett mål, om att få spela med Wibax Patriots i högre serier igen och stannade därför kvar i Norrbotten och Wibax Patriots.

Nu är denna spelare en av de individuellt största bidragande orsakerna till Wibax Patriots succéartade säsong och att vi i Norrbotten har ett lag i Allsvenskan kommande säsong. Oscar personifierar uttycket att vara bäst när det gäller som mest. Han är en otroligt ödmjuk kille, lagspelare som hellre höjer lagets prestation framför sin egen. Med en hög lägstanivå, tävlingsmänniska och träningsvillig som han är, ger han alltid 100%. Han sliter som få och ställer höga krav på sig själv. Allt detta tillsammans med hans storlek gör honom mycket bra, kompetent och komplett målvakt som kan vinna matcher åt sitt lag”

Anton Andersson

”Denna spelare är en av Norrbottens största talanger på pojk/herrsidan just nu. Han är en spelare som har utvecklats med storm steg, med en härlig arbetskapacitet och stort hjärta i allt han gör. Han har under denna säsong utmärkt sig i både klubblag och distriktslag, vilket nu också har gett han chansen i Wibax Patriots A-lag.

Han har visat prov på mycket bra ledaregenskaper som lagkapten i Distriktslaget Pojkar 98 och han har också visat att hans talang håller bra mot Sverige eliten i hans ålderskull.”

Joakim Sandberg, Jan Persson och Anders Burman

”Dessa ledare har på ett utomordentligt sätt lotsat sitt manskap genom en strålande säsong, där laget slutade på en hedrande 2:a plats i förbundsserien Herrar division 1 Norrland 2013/2014, vilket innebar kvalspel till Allsvenskan för laget.

Laget gick sedan obesegrade genom kvalspelet och kvalificerade sig för spel i Allsvenskan kommande säsong 2014/2015. Dessutom presterade Wibax Patriots tillsammans med IBK Landskrona Sveriges bästa defensiv under seriespelet som var, där de släppte in minst mål (87st på 22 matcher) i förbundsserierna under 2013/2014. Ledarna har lyckats med att få en bra harmoni i sin trupp, fått alla spelare att lyfta, utvecklas, dra mot samma mål och som lag verkligen vara som bäst när det gäller som mest, för att ta ytterligare kliv…”

Stort grattis till utmärkelserna!

/ Styrelsen

Kommentera inlägget