WIBAX

PATRIOTS

WP-Supportern omg. 22

Tippning av den sista serieomgången. Några riktiga rysare, men också en hel del ”avslagna” matcher att vänta.

Salem – Tyresö 8-6. Här snackar vi en riktig rysarmatch. Salem med stor sannolikhet klara för SSL kval vid seger och Tyresö har hyfsad chans på nytt Allsvenskt kontrakt om de skulle lyckas vinna. Båda lagen började serien svagt, men har verkligen spelat upp sig under andra halvan av säsongen. Tyresö var 5 minuter från att åka ut mot Umeå City, men lyckades mirakulöst klara en poäng och fortsatt hopp. Salem, ihop med Gävle och Strängnäs är de stora formlagen i serien. Jag har svårt att tro att Salem släpper detta på hemmaplan.

Umeå City – Strängnäs. 7-5.
Umeå City släppte en tremålsledning när fem minuter återstår, något som faktiskt kan kosta dem en plats i Allsvenskan om det vill sig illa. Nu har man ”turen” att möta ett Strängnäs som varken kan klättra uppåt eller åka neråt i tabellen. Strängnäs tränare lär ju använda Aldeeb, Hallberg o Hellström väldigt sparsamt i denna match(om de nu överhuvudtaget byter om). Vilket ger Umeå en mycket stor chans att på egen hand säkra ett nytt kontrakt. Här kommer Umeås motivation att ge dem segern.

Järfälla – Granlo 5-10.
Järfälla har stretat på bra sedan debaclet mot Salems och tog faktiskt poäng mot Strängnäs senast. Granlo har en pytteliten chans att ta kvalplatsen om Salem och Täby förlorar och man själv vinner med Salemsiffror mot Järfälla. Jag har dock svårt att tro att Järfälla vill skämma ut sig igen, speciellt på hemmaplan, så nog vinner Granlo, dock med högst en handfull mål och det kommer inte att räcka.

Gävle – Hudik 8-8.
”Död” match för båda lagen. Gävle som är klara seriesegrare kommer troligen att vila Larsson, Dahlqvist, Parli och Steineck stora delar av matchen, man vill självklart inte riskera någon skada inför kvalet. Den här matchen spelar man bara av och kanske använder ”stjärnorna” i powerplay och boxplay för att ge dem träningstillfälle inför kvalet. Hudik klarade nytt kontrakt och har vunnit fyra raka matcher, konstigt att laget gick så bedrövligt under hösten, när det uppenbart finns så mycket talang. Hallvars har vaknat till slut och blivit den poängmaskin han var i Mora igen. Här tror jag dock att dt blir svårt för Hudik att uppbåda den riktiga viljestyrkan för att slå Gävle. Tror det blir oavgjort mellan ett ”stjärnlöst” Gävle och ett nöjt Hudik

Rotebro – Wibax 5-8. Rotebro sedan några omgångar utslagna ur serien har inte mycket att spela för annat än äran och detsamma gäller Wibax som nog gärna vill avsluta seriespelet med en seger efter att ha inhöstat fyra raka förluster. Vårsäsongen har varit bedrövlig för Wibax med bara 3 segrar på 9 matcher (Järfälla, Hudik och Granlo) och laget måste försöka bygga upp sitt självförtroende och sitt försvarsspel igen. WP vann hemmamatchen med utklassningssiffror (13-4) och kommer nog att vinna även här, dock med mindre marginal.

Täby – Djurgården. 7-5. Rysarmatch för Täby som måste hoppas på att Salem förlorar mot Tyresö, annars måste man slå Djurgården med minst 9 mål mer än avd Salem vinner sin match med, en näst intill omöjlig uppgift. Täby och WP spelade jämnt i två perioder och jag tror Täby nog kan vinna detta mot ett Djurgården som inte har mycket att spela för annat än ”kvaluppvärmning”. Jag tror Täby liksom för två år sedan missar kval på sämre målskillnad.

Kommentera inlägget